معاون اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی:
عوامل و مولفه های متعددی در سلامت مردم و جامعه تاثیرگذار است
تاریخ انتشار : مهر ۱۱, ۱۳۹۷ ۸:۱۹ ب.ظ
 
معاون اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی گفت: عوامل و مولفه های متعددی در سلامت مردم و جامعه تاثیرگذار است، که می طلبد، همه دستگاه های دولتی، سمن ها، مردم و نهادهای عمومی در کاهش تنش در مردم نقش داریم، تا این تنش در جسم و روان ما موثر باشد.
 عوامل و مولفه های متعددی در سلامت مردم و جامعه تاثیرگذار است

به گزارش ندای وارنا؛محمود خدادوست معاون اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی در اولین مجمع خیرین سلامت قرچک طی سخنانی گفت: تحقق سلامت نیاز به کمک همگان و همه دستگاه ها است و همه باید دست در دست هم به یکدیگر کمک کنیم، تا به سلامتی دست پیدا کنیم.

معاون اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به افزوده شدن سلامت معنوی در تعریف سازمان جهانی بهداشت، گفت: انسان ابعاد پیچیده و متنوعی فراتر از ابعاد جسمانی، روانی و اجتماعی دارد و تحقق سلامت با این تعریف قطعا در توان وزارت بهداشت و درمان به تنهایی نیست.

وی افزود: بر اساس مطالعات موجود در دنیا ۲۵ درصد عوامل در سلامت در بهداشت و روان جسمانی خلاصه می شود و ۷۵ درصد عوامل موثر بر سلامت در حیطه اختیارات و وظایف وزارت بهداشت و درمان نیست، اگر آب خوبی نداشته باشیم، هوای پاکیزه نداشته باشیم، غذایی که می خوریم، آلوده به نیترات و سموم باشد، حتی همین نوسانات نرخ ارز نیز قطعا در سلامت ما موثر است، رسانه ها نیز در حوزه سلامت نقش دارند.

خدا دوست ادامه داد: عوامل و مولفه های متعددی در سلامت مردم و جامعه تاثیرگذار است، که می طلبد، همه دستگاه های دولتی، سمن ها، مردم و نهادهای عمومی در کاهش تنش در مردم نقش داریم، تا این تنش در جسم و روان ما موثر باشد.

وی با بیان این که می بایست سطح آگاهی مردم نسبت به بیماری های واگیردار را بالا ببریم، گفت: کسی که بیماری دیابت به عنوان یک بیماری مزمن را دارد، در بهترین شرایط ممکن است، سالی ۳ ساعت به نیروی متخصص مراجعه کند و مابقی ساعات این یک سال توسط خود این فرد مداوا می شود، که این امر ناشی از پایین بودن سواد سلامت در کشور است.

معاون اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: شایع ترین عامل مرگ و میر در جهان و ایران بیماری های غیرواگیر مزمن مانند بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون، دیابت، چاقی، سرطان و اعتیاد است و شایع ترین روش مداخله و مقابله با این بیماری ها اصلاح سبک زندگی مردم است، که این سبک زندگی می بایست توسط افرادی جز پزشکان اصلاح شود، مردم باید یاد بگیرند چطور زندگی کنند.

خدادوست گفت: ۸۰۰ سال پیش حکیم سید اسماعیل جرجانی در کتاب « ذخیره خوارزمشاهی» ۶ عامل آب و هوا آب و هوا، خوردن و آشامیدن، خواب و بیداری، حرکت و فعالیت های فیزیکی، پاک سازی بدن از مواد زائد و اجابت مزاج و اعراض نفسانی را سبب صحت و بیماری دانسته است، اگر در پی سبب بیماری هستید، در پی این ۶ عامل بروید، قدم اول معالجه تدبیر است.

وی افزود: شب بیداری و دیر بیدار شدن سبب بیماری است، باید همه برای اصلاح سبک زندگی کمک کنیم، که مجمع خیرین سلامت و کار جمعی در این امر می تواند، بسیار موثر باشد، ما در بسیج ملی فلج اطفال در دهه ۷۰ توانستیم در این امر بسیار موفق باشیم و امروز نیز باید از همین اقدام ملی بهره بگیریم.

منبع : قرچک آنلاین

انتهای پیام/

کد مطلب: 4270
Print This Post

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 
 
 


 

اعلام وصول پایگاه خبری