به گزارش ندای وارنا؛ مرتضی شیخ روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرک صنعتی عباسآباد در شهرستان پاکدشت در جنوب شرق استان تهران با بیش از ۱۳۰۰ واحد تولیدی فعال و بالغ بر ۲ هزار قرارداد، یکی از بزرگترین مراکز صنعتی کشور به شمار میرود که زمینه اشتغال برای حدود ۴۰ هزار کارگر را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: این شهرک با استقرار صنایع متنوع، از جمله بیش از ۴۵۰ واحد ریختهگری، واحدهای تولید شیرآلات ساختمانی و بیش از ۲۰۰ واحد فعال در حوزه مواد غذایی، بخش قابل توجهی از نیازهای داخلی کشور را تامین میکند.
شهرک نقش کلیدی در ایجاد اشتغال، توسعه صنایع متنوع و صادرات ایفا میکند
این مسئول افزود: شهرک صنعتی عباسآباد به عنوان یکی از بزرگترین شهرکهای صنعتی ایران، نقش کلیدی در ایجاد اشتغال، توسعه صنایع متنوع و صادرات ایفا میکند و ظرفیتهای قابل توجهی در حوزه تولید داشته و فعالیت گسترده واحدهای صنعتی و تولیدی نشان از ظرفیت بالای تولید و نقش مهم آن در اقتصاد کشور دارد.
شیخ گفت: شهرک صنعتی عباسآباد در کنار شهرکهای صنعتی دیگر مانند شمسآباد، جزو مراکز اصلی صنعتی و تولیدی کشور محسوب میشود.
معضلات شهرک
وی خاطرنشان کرد: یکی از اساسیترین معضلات این شهرک، قطعی مکرر برق در هفته است که روند تولید واحدهای صنعتی را مختل کرده و در حال حاضر برق این شهرک ۲روز در هفته قطع میشود که با وجود تلاشهای محلی، این مشکل بنا بهدلایلی هنوز پابرجا است.
این مسئول اظهار داشت: برای تأمین برق اضطراری، مقرر شد به واحدهایی که دارای ژنراتور هستند، سهمیه سوخت گازوئیل اختصاص داده شود، اما روند تخصیص این سوخت با دشواریهایی همراه بوده است.
شیخ خاطرنشان کرد: با تشکیل کارگروهی متشکل از اداره برق، شرکت پخش فرآوردههای نفتی و اداره صمت در داخل شهرک، توزیع بهصورت محدود آغاز شده که باید بهصورت مستمر و فراگیر ادامه پیدا کند.
کمبود آب و نبود زیر ساخت حمل و نقل
وی با اشاره به کمبود آب در این شهرک صنعتی اضافه کرد: کمبود آب یکی دیگر از چالشهای جدی است. گرچه از سد ماملو تخصیص آب داشتهایم، اما سهمیه دریافتی توسط شرکت آب و فاضلاب، به اندازهای نیست که پاسخگوی نیاز واحدهای صنعتی باشد. همچنین بهدلیل افت سطح آبهای زیرزمینی، بهرهبرداری از چاههای موجود با مشکل مواجه شده و نیازمند مساعدت شرکت آب منطقهای برای تعمیق یا جابجایی چاهها هستیم.
مدیر شهرک صنعتی عباسآباد در بخش دیگری از سخنان خود، به نبود زیرساختهای حمل ونقل مناسب در شرق تهران اشاره کرد و گفت: برخلاف غرب، جنوب و شمال تهران که چندین مسیر اتوبانی و کمربندی دارند، شرق تهران تنها از طریق محور امامرضا (ع) قابل دسترسی بوده و این مسیر بار ترافیکی سنگینی دارد و نبود کمربندی موجب افزایش مصرف سوخت و آلودگی بیشتر شده است.
وی همچنین با اشاره به ترافیک سنگین در محدوده پلیس راه شریفآباد، افزود: وجود مغازهها و توقف خودروها در ساعات ابتدایی صبح، باعث ایجاد گره ترافیکی شدید در این محدوده شده که تردد چندین شهرک صنعتی منطقه را با اختلال مواجه میکند، پیشنهاد ما احداث یک کمربندی در ضلع جنوبی این محور است که با توجه به اراضی خام موجود، امکان تملک و ساخت آن با همت مسئولان وجود دارد.
ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر
شیخ با اشاره به ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر در منطقه گفت: درخواست ما از اداره منابع طبیعی، اختصاص حداقل ۵۰ هکتار از زمینهای شرق شهرک برای احداث نیروگاه خورشیدی است.
وی تاکید کرد: احداث یک نیروگاه ۳۰ تا ۴۰ مگاواتی در این منطقه میتواند بخش قابل توجهی از نیاز برق صنایع را تأمین کرده و از شدت قطعیها بکاهد، اما تاکنون موافقت اداره منابع طبیعی با این طرح اخذ نشده است.
قطع آنتن دهی
مدیر شهرک صنعتی عباسآباد شهرستان پاکدشت در پایان با اشاره به مشکل قطعی برق دکلهای مخابراتی در زمان خاموشیها یادآور شد: بهدلیل نبود برق پایدار، دکلهای همراه اول و ایرانسل پس از پایان ذخیره UPS از دسترس خارج میشوند که باعث قطع آنتندهی و اختلال در مکالمات و اینترنت میشود. وی خواستار تأمین مولد برق برای این دکلها توسط اپراتورها شد.
پاکدشت از چهار شهرک صنعتی عباسآباد با هزار و ۳۰۰ واحد فعال، شهرک صنعتی علیآباد (پایتخت) با ۵۰۰ واحد فعال، شهرک صنعتی خوارزمی با ۹۰ واحد فعال، شهرک صنعتی خصوصی شنزار با ۱۴۳ واحد فعال، شهرک صنعتی(غیرمصوب) موزائیک سازان با ۱۱۰ واحد فعال، ناحیه صنعتی جمالآباد با ۴۸ واحد صنعتی، ناحیه صنعتی خاتون آباد با ۲۸۵ واحد صنعتی و ناحیه صنعتی فرونآباد با ۴۳ واحد فعال برخوردار است که ۵۸ هزار و ۵۰۰ نفر در آن مشغول به کار هستند.
شهرستان پاکدشت پایتخت گل و گیاه کشور با بیش از ۴۵۰ هزار نفر جمعیت در محور ترانزیتی بزرگراه امام رضا (ع) درشرق استان تهران واقع شده است.
اعلام وصول پایگاه خبری